Jeugdzorg GGZ

Raven Psychologie biedt vergoede zorg aan kinderen en jongeren uit de regio’s Eemland en FoodValley. Eemland: Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten. FoodValley: Nijkerk (inclusief Nijkerkerveen en Hoevelaken), Barneveld, Ede, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel en Veenendaal. Als u in een van deze gemeenten woont, kunt u uw kind bij ons aanmelden voor vergoede zorg.

Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdhulp voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. U hoeft zelf geen contact op te nemen met de gemeente. U heeft voor vergoede zorg wel altijd een verwijzing nodig van de huisarts, de jeugdarts of van het wijkteam/sociaal team. Aan vergoede zorg zijn voor u geen kosten verbonden en wordt ook geen eigen bijdrage gevraagd. De rekening van de zorg wordt rechtstreeks naar uw gemeente gestuurd. Deze zorgt voor de afhandeling en de betaling aan de psycholoog.

Volwassen GGZ

GGZ voor volwassenen (18+) wordt vergoed door de zorgverzekeraar en vanuit de basisverzekering vergoed. De verzekeraar vergoedt de zorg, maar houdt u wel rekening met het jaarlijks verplicht Eigen Risico. Wij hebben contracten met:

  • VGZ (VGZ, IZA, UMC, Univé)
  • Menzis, (Menzis, Anderzorg)
  • Zilveren Kruis (Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, De Friesland)
  • ASR (ASR, Ditzo)
  • ONVZ
  • Zorg en Zekerheid
  • DSW (DSW, Stad Holland)
  • ENO
  • Eucare/Aevitae

Wij hebben géén contract met CZ (CZ, Nationale Nederlanden, Ohra). Voor mensen met een verzekering via CZ werken wij contractvrij en hanteren wij de maximumtarieven van de NZA voor GZ-psychologen en Psychotherapeuten, vallend onder Kwaliteitsstatuut sectie II. Klik hier voor meeer informatie.

Op 1 januari 2022 is het Zorgprestatiemodel ingevoerd in de GGZ. Hierdoor is de bekostiging van de gesprekken veranderd. Klik hier voor meeer informatie over het Zorgprestatiemodel , klik hier voor de algemene folder over het Zorgprestatiemodel en klik hier voor de cliëntenfolder over het Zorgprestatiemodel.

Particulier tarief

Niet alle psychologische zorg wordt door de gemeente of de zorgverzekeraar vergoed. Voor psychologische zorg die niet wordt vergoed, wordt een particulier tarief in rekening gebracht van €102,50 per uur/consult. Dit tarief wordt voor zowel de directe als de indirecte tijd in rekening gebracht.

Afspraak afzeggen/no show

Indien u verhinderd bent of een afspraak wilt verzetten, dient u uw afspraak minstens 24 uur van tevoren telefonisch of per e-mail af te zeggen. Als u later afmeldt of wanneer u zonder afmelding niet op de afspraak verschijnt, zijn wij genoodzaakt het consulttarief van €102,50 in rekening te brengen. Deze rekening voor een te late afmelding of no show wordt niet vergoed door uw gemeente en/of zorgverzekeraar.

Wij werken met de betalingsvoorwaarden van de LVVP.